Hesabat günü və yaramaz bir klik

• Hesabat günü və yaramaz bir klik

Posted by nayrichar nayrichar on June 2, 2026 at 4:43 AM

Mən mühasibəm. Bəli, o darıxdırıcı mühasiblərdən. Günlərim rəqəmlər, vergilər, hesabatlar arasında keçir. Ayın sonu – mənim üçün kabusdur. Hər şey yanır, hər şey təcilidir. O gün də məhz belə bir vəziyyət idi. Saat gecə yarısını keçmişdi, ofisdə tək idim. İşıqlar sönük, qəhvəm soyumuş, gözlərim yorulmuşdu.

Bir saat idi ki, eyni sənədə baxırdım. Rəqəmlər rəqs edirdi gözümün qabağında. Dedim, dayan, bir az fasilə lazımdır. Nə edim? Telefonu açdım. Sosial şəbəkələr – eyni şeylər, eyni postlar. Xəbərlər – qorxunc və qaranlıq. Birdən reklam çıxdı qarşıma. Gözəl dizayn, səliqəli loqo. Baxdım, adı tanış idi – mostbet deposit yazılmışdı. Reklamda deyilirdi: “İlk depozitinə bonus”. Maraqlı oldu.

Düşündüm, niyə olmasın? Hər halda, beyin bir az dincəlməlidir. Rəqəmlərdən rəqəmlərə – fərqi yoxdur, heç olmasa burada mən nəzarətdəyəm. Sayta keçdim. Sadə və aydın. Qeydiyyat – bir neçə dəqiqə. Email, şifrə, ad. Hamısı hazır. Sonra mostbet deposit səhifəsini tapdım. Minimum məbləğ – 10 manat. Bu pul mənim üçün nahar puludur. “Uduzsam da, sabah evdən yemək götürərəm” deyə fikirləşdim.

Depozit etdim. Balansımda 10 manat + bonus. Artıq 22 manat idi. Yaxşı başlanğıcdır. Oyunların siyahısına baxdım. Çoxlu slotlar, stol oyunları. Mən həmişə sadə şeyləri sevmişəm. Mürəkkəb qaydalar məni yorur. Seçdim klassik meyvə slotunu. Bir az nostalji var idi – uşaqlıqda oynadığım sadə oyunlar kimi.

Fırlatmağa başladım. Birinci – boş. İkinci – qazanc, 24 manat. Üçüncü – yenə boş. 22-yə düşdü. Heç əsəbləşmədim. Bu sadəcə bir oyundur, bu sadəcə 10 manatdır. Amma maraqlı idi. Beynim rəqəmlərdən yorulmuşdu, indi isə rənglər, səslər, animasiyalar – tam fərqli bir dünya. Sanki kino zalına düşmüşdüm.

Oynadıqca bir şey hiss etdim – vaxt sürətlə keçirdi. Artıq yarım saat olmuşdu. Balansım 18, 25, 20, 28 – yavaşcana dəyişirdi. Ofisdəki stress tədricən azalırdı. Mən hətta gülümsəməyə başlamışdım. Gecə yarısı, boş ofis, qəhvə soyumuş, amma mən əhvallıyam.

Birdən ekranda bir animasiya başladı. Slot “free spins” aktivləşdirdi. 10 pulsuz fırlama. Nə olduğunu başa düşmədim, sadəcə izlədim. Makaralar fırlandı, fırlandı, fırlandı. Birinci fırlama – kiçik uduş. İkinci – orta. Üçüncü – yenə. Dördüncü, beşinci… axıra yaxın mən artıq uduzan və ya qazananı saymırdım. Sadəcə izləyirdim. Səs sakit, işıqlar yumşaq.

Onuncu fırlamadan sonra ekranda bir mesaj çıxdı: “Qalib! 73 manat”. Nəfəsim kəsildi. Ciddi? Mən 10 manat atmışdım, indi balansımda 73 var idi. Otuz dəqiqə əyləncə – və 63 manat qazanc. Əlim bir az titrədi. Bu, mənim bir günlük işimin yarısıdır.

Həyəcanlanmadım, amma düşündüm. Qaydalarım var – özümlə danışmışdım: “Əyləncə üçün, qazanc gözləmədən”. İndi isə qazanc var. Nə edim? Bir tərəfim “davam et, daha qazan” deyirdi. O biri tərəfim isə “dayan, bu yaxşı qələbədir” deyirdi. Mən ikinci tərəfi dinlədim. mostbet deposit etdiyim 10 manatı unutdum, ümumi balansda 73 var idi. Çıxardım pulu.

Bir hissəsini bank kartına köçürdüm. Ofisdə oturub düşündüm – bu gün işə niyə gəldim? Hesabatları bitirməyə. Yox, gəldim ki, rəqəmlərlə döyüşüm. Bitirdim? Hələ yox. Amma heç olmasa bir qələbə qazandım. Və bu qələbənin dadı çox xoş idi.

Hesabatları səhərə qədər bitirdim. Yorğun, amma məmnun. Qəhvə yerə tökülmüşdü, gözlərim qızarmışdı, amma gülümsəyirdim. Çünki mənim bu gecəm sadəcə rəqəmlərdən ibarət deyildi. Bir anlıq qaçış var idi – başqa bir dünyaya. Və o dünya mənə pul qazandırdı.

Həmin gündən sonra özümlə bir qayda bağladım: “Yalnız stressli anlarda, yalnız mənim üçün xırda olan məbləğlərlə, maksimum bir saat”. Bu qayda məni heç vaxt yoldan çıxarmayıb. Bəzən uduram, bəzən qazanıram. Amma heç vaxt itirdiyimin dalınca düşmürəm. Çünki mən bilirəm – pul qayıdar, əsəblər isə qayıtmaz. Hər şeydən əvvəl sağlamlıq, sonra hər şey.

İş yoldaşlarım bir gün soruşdular: “Necə olur ki, ayın sonu səndə hər kəs əsəbidir, sən isə sakit?” Dedim: “Mənim stresslə mübarizə metodum var”. O güldülər, mən də. Həqiqəti demədim – mənim metodum sadəcə bir oyun deyil, o, mənə öyrətdi ki, həyatda hər şey keçicidir. İstər rəqəmlər, istər vergilər, istərsə də uduzmalar. Nəfəs alırsan, bir klik edirsən, və davam edirsən. Bugünkü hekayəmdən çıxardığım ən böyük dərs budur.

Hələ də arada bir mostbet deposit edirəm. Bir fincan çayla, yumşaq işıqda, sakit musiqi ilə. Və heç vaxt tələsmirəm. Çünki ən böyük uduş tələsmədən gəlir. Mən bunu öz təcrübəmdə yaşadım. O gecə, ofisdə, soyuq qəhvə ilə. Və indi həmin gecəyə minnətdaram.

nayrichar nayrichar replied 1 week, 6 days ago 1 Member · 0 Replies
  • 0 Replies

Sorry, there were no replies found.

Log in to reply.