Day 8 Entrep Community
Hello, welcome!
GUIDELINES
Be helpful and relevant
This community is intended to provide helpful,... View more
Mans vakara hobijs, par kuru smejas pat mani kolēģi
-
Mans vakara hobijs, par kuru smejas pat mani kolēģi
Varētu šķist dīvaini, ka sieviete, kura vada grāmatvedības nodaļu un pa dienu rēķina katra centa kustību, vakaros atver kazino mājaslapu. Bet tieši tas ir mans mazais noslēpums pēdējo deviņu mēnešu laikā. Esmu pieradusi pie pārsteigtiem skatieniem, kad kolēģi uzzina, ka mans “”vakara hobijs”” nav adīšana vai seriālu skatīšanās. Viņi iedomājas kaut ko traku, bet manā gadījumā tas ir kā intelektuāla spēle ar sevi, kurā es lieliski apzinos savas robežas.
Viss sākās pavisam nejauši. Februārī saslimu ar kārtīgu bronhītu un nedēļu pavadīju mājās. Garlaicība bija nepanesama, jo esmu cilvēks, kurš ir pieradis kontrolēt procesus. Draudzene no Rīgas, kura vienmēr visu zina vislabāk, ieteica izmēģināt Azartspēļu inspekcijā licencētu platformu. Viņa teica, ka latvijā esot ļoti ērti spēlēt, jo mūsu normatīvie akti pasargā spēlētāju. Sākumā es tikai grozīju acis, bet, kad termometra stabiņš atkal rāpās augšup, es tomēr atvēru lapu.
Par to, kā izvēlējos konkrēto vietni, stāsts ir visai vienkāršs. Man patika, ka tur nebija uzmācīgu reklāmu kā citur, un dizains bija tīrs, bez liekas spīguļošanas. Es nolēmu, ka varu atļauties tērēt tajā vakarā ne vairāk kā desmit eiro. Izdomāju, ka tā ir maksa par atrakciju, līdzīgi kā biļete uz kino, tikai manā mājas dīvānā. Pirmajā vakarā es, protams, uzvarēju. Divdesmit septiņi eiro un piecdesmit centi. Lieliska summa, lai saprastu: es neko nesaprotu.
Tieši tajā brīdī es sapratu, cik viegli ir zaudēt galvu, un tāpēc nolēmu izstrādāt savus noteikumus. Skaitlis “”800″” man kļuva par robežu. Es pats sev apsolīju, ka nekad nedēļas laikā netērēšu spēlēm vairāk par astoņdesmit eiro. Tas ir aptuveni tikpat, cik maksā manas frizières apmeklējums, un es taču taupību arī uz krāsošanas rēķina. Galvenais bija kontrolēt laiku. Es noteicu, ka spēlēšu tikai piektdienu un sestdienu vakaros, kad nav jāceļas uz darbu. Šī sistēma darbojas līdz pat šodienai, un tieši tā ļauj man par spēli domāt kā par patīkamu relaksāciju, nevis azartu.
Visinteresantākā manā pieredzē ir nevis naudas laimests, bet gan tas, ko es uzzināju par sevi. Man patīk analizēt varbūtības. Es esmu matemātiķe pēc izglītības, un mani aizrauj tas, kā cilvēki uztver nejaušību. Kad tu skaties uz spēļu automātiem no malas, tie šķiet haotiski. Bet, ja pavēro statistiku, tu vari pamanīt, ka un citi spēlētāji dalās ar saviem laimestiem, man rodas sajūta, ka tas tomēr ir godīgs process. Rodeoslot latvijā piedāvā vienu no caurspīdīgākajiem spēļu aprakstiem, ko esmu redzējusi, un tas man personīgi ir ļoti svarīgi. Es vienmēr izlasu noteikumus līdz galam, pirms sāku spēlēt jaunu spēli.
Martā man bija smaga nedēļa. Nodega transformators mājā, un mums trīs dienas nebija elektrības. Darbā bija pārskata mēnesis, un es pavadīju birojā pa desmit stundām. Līdz piektdienai es biju tik izsmelta, ka nespēju ne par ko domāt. Kad bērni jau bija gulējuši, es pagatavoju sev tēju un ieslēdzu datoru. Tā vakara gaitā es nevis tērēju, bet gan metodiski uzvarēju. Manā kontā atspīdēja nedaudz vairāk par četri simti eiro. Ar šo summu es nopirku jaunu veļas mašīnu, jo vecā sāka trokšņot kā traktors. Draugi teiktu, ka taupīšu mūžam, bet es saku — dažreiz veiksme ir jāatļauj.
Ir gan viens “”bet””. Mans vīrs par šo hobiju nezina. Nevis tāpēc, ka es kaunētos, bet gan tāpēc, ka viņš visu uztver ārkārtīgi nopietni. Viņš ir izcils ķirurgs, kurš redz tikai sliktos azartspēļu piemērus. Es cenšos izvairīties no meliem, tāpēc vienkārši nerunāju par to, ko daru brīvajā laikā. Viņš domā, ka es skatos izglītojošus video angļu valodā, jo dažreiz es patiešām tos skatos. Tikai dažos vakaros, kad viņš ir prom ar maiņu, es atļaujos sev šo mazuli. Tā ir mana nelielā paradīze, kurā man nav jāsniedz atskaites par katru eiro. Interesanti, ka tieši šī “”slepenība”” man liek būt vēl disciplinētākai. Es vienmēr atceros, cik nepatīkami man būtu, ja viņš uzzinātu, ka esmu ieguldījusi vairāk, nekā plānots.
Laika gaitā es attīstīju savu stratēģiju. Es neuzticos stāstiem par super laimestiem. Es esmu redzējusi, kā dažos forumos cilvēki lielās, bet es zinu savu pieredzi. Mans personīgais rekords ir iespaidīgs, bet ne pasakains. Vienu vakaru es paspēlēju tikai divdesmit minūtes un nopelnīju tik, cik citreiz nopelnu mēnesī. Tas ir satriecoši. Bet es vienmēr atceros, ka tā ir tikai spēle, un nākamā reize var būt pavisam citāda. Reti kad es jūtu vēlmi turpināt pēc liela laimesta, jo man patīk atstāt galdus ar patīkamu sajūtu nevis ar tukšu maku.
Es atceros kādu sestdienas pēcpusdienu, kad mamma atbrauca ciemos un pēkšņi jautāja, kāpēc es izskatos tik apmierināta. Es pasmaidīju un teicu, ka tikko lasīju ļoti labu grāmatu. Īstenībā biju uzvarējusi kārtējo kārtu un iedomājos, kā man paveicas, ka Latvijā ir iespēja spēlēt legāli un droši. Man nav jāslēpj savi dati vai jāuztraucas par izmaksām. rodeoslot latvijā vienmēr ir strādājis bez aizķeršanās, un tas man ļauj justies mierīgi. Šāda uzticamība ir tikpat svarīga kā pats spēles prieks.
Visvairāk esmu iemācījusies par savu attieksmi pret naudu. Agrāk es biju ārkārtīgi taupīga, gandrīz vai skopa. Man patika, ka varu katru mēnesi atlikt kaut vai sīkumu. Tagad es zinu: naudai ir kalpot man, nevis es tai. Spēles man lika saprast, ka es gribu palīdzēt citiem. Piemēram, šogad es ar vienu no saviem laimestiem nopirku pilnu maisu pārtikas dzīvnieku patversmei, jo sirds sāpēja par dzīvniekiem ziemā. Tas bija labākais ieguldījums manā mūžā. Tā vietā, lai krātu bankas kontā, es sāku domāt par to, kā padarīt pasauli labāku ar maziem darbiņiem.
Protams, ir reizes, kad zaudējumi ir lielāki par ieguvumiem, un tas ir normāli. Es nekad nemelotu sev, ka nespēlēju, lai nopelnītu. Es spēlēju tāpēc, ka man patīk saspēle ar nezināmo. Man patīk tas br
Sorry, there were no replies found.
Log in to reply.