Day 8 Entrep Community
Hello, welcome!
GUIDELINES
Be helpful and relevant
This community is intended to provide helpful,... View more
Sissepääs ainult täiskasvanutele
-
Sissepääs ainult täiskasvanutele
Mul on üks nõrkus. Ma ostan asju, mida ma ei vaja. Mitte kalleid asju. Lihtsalt imelikke asju. Näiteks – mul on kodus kaks leivamasinat, kuigi ma ei tee kunagi leiba. Ostsin esimese, sest see oli soodukaga. Teise, sest see oli kollane ja ma unustasin, et mul juba üks on. Mu naine ütleb, et see pole nõrkus, see on hoiustamise probleem. Aga see on teine teema.
Ühel neljapäeva õhtul istusin ma oma asjade vahel – leivamasinad, kolm vana aerogrilli, hunnik laadijaid, mille jaoks mul pole enam ühtegi seadet – ja mõtlesin, et ma vajan puhkust. Mitte reisi. Lihtsalt puhkust oma enda mõtete eest. Mu naine oli läinud oma sõbrannadega kinno. Mul oli korter enda käes. Terve neli tundi. Ja ma ei teadnud, mida teha. Telekas oli igav. Raamatud ei läinud peale. Siis ma mäletasin, et mu kolleeg Ragnar rääkis kuskil mingist kohast, kus saad lihtsalt sisse logida ja mängida. Ei mingit pikka registreerimist. Ei mingit “saada oma passi koopia”. Lihtsalt vavada вход ja oledki sees.
Mõtlesin, et miks mitte. See on tasuta aja veetmine. Ma olin valmis maksma paarkümmend eurot selle eest, et mitte mõelda oma leivamasinatele. Avasin lehe. Leidsin sisse logimise nupu. Võttis aega umbes kolmkümmend sekundit. Ma kasutasin oma Google kontot, et mitte midagi uut meelde jätta. Ja siis olin sees. Konto tühi. Pidin tegema deposiidi. Panin kakskümmend eurot. Mitte rohkem. Reegel oli selge – see on mu õhtu meelelahutus. Nagu kaks piletit kinno, aga ilma et peaksin teist inimest kannatama.
Hakkasin mängima. Valisin midagi, mis tundus lõbus – teemaks olid draakonid ja rüütlid. Ma polnud kunagi varem online slotikaid mänginud, nii et mu esimene reaktsioon oli segadus. Nii palju nuppe. Nii palju numbreid. Aga siis ma leidsin lihtsa režiimi. Üks klikk ja rullid keerlevad. See oli terapeutiline. Keerutan, vaatan, kas on võitu. Ei ole. Keerutan jälle. On natuke. Keerutan jälle.
Tund aega läks nii kiiresti, et ma ei märganudki. Vahepeal võitsin natuke, vahepeal kaotasin. Olin umbes miinuses viis eurot. Mitte midagi hullu. Aga siis juhtus midagi, mida ma ei osanud oodata. Ma vaatasin oma kontot ja nägin, et mul on alles umbes viisteist eurot. Mõtlesin: “Teen viimase keerutuse kümne euroga. Kui kaotan, siis kaotan. Kui võidan, siis on tore.”
See oli rumal. Ma teadsin seda. Aga ma olin juba nii kaua mänginud, et mu aju oli läinud uimaseks. Vajutasin. Rullid läksid ringi. Ja siis nad peatusid. Seal oli kolm draakonit. Ma ei teadnud kohe, mis see tähendab, aga siis number hakkas kasvama. 200. 400. 600. 750. Peatus 780 eurol. Kaheksasada? Peaaegu. Ma lugesin kaks korda. 780 eurot.
Mu esimene mõte oli: “Võta kohe välja.” Ma ei mõelnud “oh, panen veel”. Ma ei mõelnud “homme proovin uuesti”. Ma mõtlesin ainult: “Võta välja, võta välja, võta välja.” Ma vajutasin väljavõtmise nuppu. Vavada вход oli olnud lihtne, aga väljavõtmine oli veel lihtsam. Paar klikki. Kinnitus. Ja siis ma ootasin. Kümme minutit. Kakskümmend. Tund aega hiljem oli raha mu kontol.
Ma istusin oma köögis. Leivamasinad vaatasid mind oma nuppudega. Ma naeratasin. See polnud elumuutev summa. Aga see oli minu jaoks suur. Ma olen keskmine Eesti mees, kes teenib keskmist palka ja maksab keskmist laenu. 780 eurot on mu auto kindlustus aastaks. See on talverehvid. See on see, et ma ei pea järgmisel kuul muretsema.
Kui mu naine koju tuli, ma rääkisin talle kõik. Ta ei uskunud alguses. Ta arvas, et ma teen nalja. Siis ma näitasin talle pangakontot. Ta jäi vait. Siis ta ütles: “Osta mulle uued saapad.” Ma naersin. Ma ostsin talle saapad. Mitte kalleid, aga sellised, milles ta saab talvel käia ilma, et jalad märjaks saaksid. Ja endale ma ostsin… ei midagi. Ma panin ülejäänud raha kõrvale. Sest see oli õige asi.
Ma olen mõelnud, kas ma lähen veel vavada вход kaudu tagasi. Ma olen käinud küll. Aga ainult väikeste summadega. Kümme eurot siin, viis seal. Ma kaotan enamasti. Aga see ei tee haiget, sest ma mäletan seda õhtut, kui draakonid tulid. Ma mäletan seda tunnet, kui ma vajutasin “võta välja” ja teadsin, et ma tegin õiget asja.
See lugu ei õpeta midagi suurt. See ei õpeta, et igaüks võib võita. See õpetab, et vahel on hea teha midagi rumalat – aga teada, millal lõpetada. Ma teadsin. Ja sellepärast ma võitsin. Mitte ainult raha. Ma võitsin ka natuke eneseusku. Ja need uued saapad mu naisele on ka tore boonus.
Sorry, there were no replies found.
Log in to reply.